Du er ikke problemet, det din grammatik!

Kan online dating blive smadret af dårlig grammatik?

Dating kan være svært, og mens du klæder dig pænt og vælger sjove aktiviteter der kan få folk med at få dates, er der en bestemt færdighed, der kan skabe eller ødelægge dit online datingliv. Denne færdighed er så vigtig, at folk måske ikke engang er klar over, at det er grunden til, at de ikke får dates eller kan holde et forhold. Denne færdighed er korrekt grammatik og stavning.

Når folk ser dårlig grammatik og stavning, hvad enten det er i en tekst eller på en online datingprofil, kan det få folk til at virke mindre attraktive. Hvordan påvirker elendig grammatik og stavning dating? I en ny undersøgelse spurgte Word Tips mere end 1.000 mennesker, der aktivt havde været på dates det forløbne år, om skrivevaner for potentielle dates. Ikke alene fandt de ofte grammatik- og stavefejl, men de så også andre meddelelsesfejl, som folk måske ikke har overvejet. Her er nogle af resultaterne.

Førstehåndsindtryk

Så hvor vigtigt er grammatik og stavning? Ifølge undersøgelsen sagde 71% af de adspurgte, at en persons stavemåde og grammatik i tekster direkte korrelerer med deres intelligens. Kun 11% var uenig i denne erklæring. Næsten 7 ud af 10 personer (69%) vurderede romantiske interesser på deres stavemåde og grammatik i tekster.

Kvinder (78%) var mere end 16 procentpoint mere tilbøjelige til at bedømme mennesker ud fra denne færdighed end mænd (62%). På spørgsmålet, om dårlig stavning og grammatik var en deal-breaker, når de ledte efter dates, sagde 68% af de adspurgte, at det ikke var sammenlignet med næsten 1 ud af 3, der sagde, at det var det. Kvinder var to gange mere tilbøjelige end mænd til at afbryde et forhold, hvis den person, de datede, havde dårlig stavning og grammatik.

Når nogen betragtes som attraktiv, havde det så noget at sige for deltagere, hvis de havde dårlige skrivefærdigheder? Næsten halvdelen (45%) af kvinderne sagde, at de ikke ville være interesseret i nogen med manglende færdigheder, men kun 24% af mændene sagde det samme. Mere end 1 ud af 3 deltagere indrømmede at have skåret alle bånd med en romantisk interesse, fordi de konstant lavede skrivefejl i deres beskeder. Kvinder var to gange mere tilbøjelige til at gøre dette end mænd.

Næsten halvdelen (47%) af mennesker i undersøgelsen afslørede, at korrekt stavning og grammatik var mere attraktiv end at modtage gaver. Kvinder var syv procentpoint mere tilbøjelige til at føle sig sådan. Mere end 4 ud af 10 deltagere (43%) sagde, at fremragende skrivefærdigheder var at foretrække frem for at insistere på at betale for en date. Mænd (47%) følte stærkere over dette aspekt end kvinder (39%).

Vi kan forresten varmt anbefale tjekdatingsider.dk hvis du er på jagt efter den rette datingside til dine behov og ønsker.

Næsten 3 ud af 10 datere sagde, at det at skrive godt var mere attraktivt end at modtage komplimenter. Mere end 1 ud af 3 kvinder og 1 ud af 4 mænd følte det sådan.

Men når folk ser på nogens online datingprofil, hvad er nogle af de største problemer? For mænd er de tre øverste ting, der får dem til at stryge til venstre på en profil, alt for redigerede fotos (51%), dårlig stavning og grammatik (39%) og umodenhed (39%). Dårlig stavning og grammatik (51%), overdreven tillid eller kædelighed (45%) og umodenhed (38%) var de største afbrydelser for kvinder.

Mest uattraktive fejl

Mange fejl kan forekomme, når man skriver, men nogle var mere modbydelige end andre for deltagerne. Undersøgelsen viste, at den mest uinteressante fejl, som en potentiel partner kunne lave, var at sende meddelelser som var for vanskelige at forstå (74%). De næste tre uinteressante kategorier bestod af, at folk blev frustrerede over romantiske partnere, der misbrugte ordsprog. Halvdelen af ​​de adspurgte var frustrerede over forkert stavede ord.

Kvinder var mere frustrerede over grammatiske og stavefejl end mænd i alle kategorier, men den mest markante forskel var, når ordene der, deres og de var brugt forkert. Kvindelige (70%) deltagere var sytten procentpoint mere tilbøjelige til at blive frustreret over denne fejl end deres mandlige modparter (53%).

Intelligent ordforråd er nøglen

Mere end 3 ud af 4 personer fandt et ordforråd på højt niveau attraktivt. Kvinder var igen mere tilbøjelige til at føle sig sådan end mænd. Kun 9% af deltagerne mente, at dette var uinteressant, og 15% følte sig ligeglade med det.

Dem, der brugte ordforråd på højt niveau i deres datingprofiler, var næsten to gange mere tilbøjelige til at have været på fem eller flere dates i de sidste seks måneder sammenlignet med dem, der ikke gjorde det.

Den mest betydningsfulde takeaway fra denne undersøgelse var, at folk med bedre stave- og grammatikfærdigheder var mere tilbøjelige til at gå på dates oftere.